Diplomeringen Master Leren en Innoveren: grote waarde voor de toekomst

Na twee jaar hard werken, kregen 24 studenten van de Master Leren en Innoveren hun diploma op woensdag 25 en vrijdag 27 september 2024. Zij mogen zich nu Master of Education (M.Ed) noemen. Van harte gefeliciteerd!

De masteropleiding is een samenwerking van CHE, Driestar hogeschool en Hogeschool Viaa. Als zogeheten Teacher Leaders hebben ze een onderbouwde visie op onderwijs ontwikkeld. Op de scholen en bij de organisaties waar ze werkzaam zijn, blijven zij in hun rol aan de slag met onderwijsinnovaties. Hierbij maken ze gebruik van wetenschappelijke inzichten.

Elke dag een stukje mooier

Martine den Engelsen, course director van de master: “We kijken terug op een feestelijke week met maar liefst twee diplomeringen, één in Gouda en één in Zwolle, vanwege het inCompany-traject bij het Greijdanus college. Dit is van beide kanten als erg positief ervaren. Het traject sloot goed aan bij de door hen ingezette schoolontwikkeling. Collega’s worden door het volgen van een master in hun kracht gezet en zijn van grote waarde voor de toekomst van de vijf vestigingen.

Voor alle leraren geldt dat ze hun bestaande kennis en ervaring flink hebben verdiept en veel nieuwe kennis hebben opgedaan, persoonlijke kwaliteiten leerden kennen en inzetten bij het vormgeven van veranderingen, interventies en innovaties in hun eigen werkomgeving. Ze hebben leiderschapskwaliteiten verder ontwikkeld en weten waarvoor ze staan en wat ze in huis hebben."

Voortrekkersrol

Teachers Leaders hebben een voortrekkersrol en zijn aanjager en inspirator voor het team en adviseur voor de directie bij vernieuwingen. Uit contacten met schooldirecties blijkt dat er een groeiende behoefte aan deze eigenschappen is. We verwachten dat in iedere school meer leraren deze plaats van Teacher Leader gaan innemen.

Excellente opleiding

De master Leren en innoveren van CHE, Driestar hogeschool en Viaa doet het al jaren goed in de studentevaluaties vanuit Keuzegids masters en Studiekeuze123.

Meer weten?

Deze Master Leren en Innoveren biedt een mooie ontwikkelingsimpuls voor leraren in alle onderwijssectoren en werknemers van educatieve afdelingen binnen diverse organisaties. Wil je meer weten of je aanmelden voor de master? 


Lees meer over de master